Bitki İlaçlama

Bitki Hastalıkları ve Zararlılarına Karşı Mücadele

Bilhassa büyükşehirlerdeki nüfus yoğunluğu ve yer darlığı nedeniyle blok apartman katlarında oturma zorunluluğunu doğurmuş, İnsanlar doğadan uzak kalmışlardır. Yeri uygun olan mülk sahipleri yalı, köşk, apartman ve evlerinin çevresine küçükte olsa bir bahçe yapmaya gayret etmektedirler.

Günümüzde büyük masraflar yapılarak tesis edilen bahçelerdeki bitkilere arız olan çeşitli hastalık ve zararlılar bulunmaktadır;

Zararlılar: Yaprak biti, Kabuklu bit, Kırmızı örümcek, Ağ kurdu, Pamuklu bit vb.

Hastalıklar: Külleme, Mildöyö, Karaleke, Kurşuni küf, Pas vb. Bu hastalık ve zararlılar ile mücadele edilmediği takdirde bahçe bitkilerinin zayıf düşmesine hatta ölmesine neden olmaktadırlar. Büyük masraflar yapılıp tesis edilen alanların Hastalık ve Zararlılara karşı korunması gerekmektedir.

Başarılı bir sonuç alınmak isteniyorsa ilaçlama uygun koşullarda, uygun ekipman ve uygun ilaçla ile bilgili ve deneyimli kişiler tarafından yapılmalıdır. İlaçlamada uygun sonuç alınabilmesi için havanın yağışsız ve rüzgarsız olması gerekmektedir. Bahçenin ve bitkilerin büyüklüğüne göre gerekli olan pülverizatör, atomizör,  gibi ilaçlama ekipmanı seçilir. İlaç seçiminde tarım bakanlığı teknik talimatından yaralanılır.

Bahçelerimiz, evlerimizde hava almamızı sağlayan önemli alanlardır. Özellikle yeşil alanların çok az olduğu şehir hayatında, bu küçük yeşil alanlar altın değerindedir. Bu nedenle, gerekli bakımı yaparak bahçelerimizi korumamız gerekmektedir. Bahçe bakımı deyince, akla ilk olarak çiçekleri bakımı gelmektedir. Oysa,  çiçek ve diğer bitki örtüsünün bakımı ve korunması önemli olmakla birlikte, aslında asıl önemli olan nokta bahçe ilaçlama işlemlerinin yapılmasıdır.

Bahçelerde, böceklerin bulunması, bitkilerin ve çiçeklerin sararmasına, kuruması neden olabilir. Bu nedenle, zaman zaman periyodik olarak ilaçlama yapılması gerekmektedir. Bununla birlikte, bahçe ilaçlama işlemlerinde gelişi güzel uygulamaların yapılması çok sakıncalıdır. Çünkü bilinçsiz ilaç kullanımı bitkilerin zarar görmesine neden olmaktadır. Bahçelerde, karınca, dana  burnu, salyangoz, akrep, çiyan, kırkayak, ağaç kurdu, kene gibi birçok haşere türü görülebilmektedir.

Karıncalar, bitki ve çiçek altlarını oyar ve bitkilerin kök kısımlarının zarar görmesini sağlar.

Danaburnu çiçekleri kemirir, sivrisnek ve kara sinek türleri de bahçelik alanlarda birikir ve rahatsızlık yaratır. Aynı şekilde keneler de yeşillik alanlarda birikir ve çoğalır. Bunlar, kırım kongo kanamalı ateşine varan ciddi rahatsızlıklarla neden olabilir. Salyangozlar ise salgıları ile çiçekleri kurutmaktadır.

Bahçe ilaçlamalarında gerekli ilaç dozajının kullanılması çok önemlidir. Bu ayarlamayı ancak uzman firmalar yapabilir. İstanbul da yapılacak bahçe ilaçlamalarında firmamıza kesinlikle güvenebilirsiniz.  En uygun fiyatlara, en profesyonel ve en sağlıklı hizmeti alacaksınız.

- BİTKİ İLAÇLAMA HİZMETLERİ İÇİN HIZLI TEKLİF AL -

Bitki İlaçlama Hizmetlerimiz

Hizmetlerimiz hakkında aşağıdaki ilgili link başlıklarına tıklayarak detaylı bilgi alabilirsiniz.

Hizmet Alanlarımız

Fümigasyon

Pest Kontrol

Dezenfeksiyon Uygulaması

Bitki Hastalıkları ve Zararlılarına Karşı Mücadele

Bilgi almak için
bizimle iletişime
geçebilirsiniz.